Egy tölgyfa élete

Egy tölgyfa élete

"Hogy értsd, egy pohár víz mit ér..."

2017. augusztus 03. - Quercus Robur

"...ahhoz hőség kell, ahhoz sivatag kell."

Az az igazság, hogy múlt héten, a jéghűtéses felhőszakadáskor kissé már elegem volt a csapadékból. (Azt már leírni is alig merem, hogy azt kívántam: bárcsak lenne egy kicsit melegebb.) Most azon gondolkozom, van-e valami felsőbbrendű akarat, valami jellemfejlesztő nevelési szándék a mostani kánikula mögött? Ahhoz, hogy értékelni tudjuk ami VAN, meg kell tapasztalni a NINCS-et, és viszont. Azt hiszem, én már megtanultam a leckét, jöhet az újabb eső...

fa_tove.JPG

Ilyen száraz a talaj alattam. Ráadásul erősen homokos az összetétele, közelről ilyen szemcsés:

homok_kozelrol.jpg

A homok azért rossz, mert gyorsan elszivárog és elpárolog belőle a nedvesség. Szerencsére a gyökerem alsó ágai már elég mélyen vannak, ott kedvezőbb a helyzet. Remélem, nemsokára elérem a talajvíz szintjét, aztán megszűnnek az efféle gondjaim.

Addig is, ha valaki errefelé jár, jó néven veszem, ha hoz magával egy kis vizet...

viz.jpg

Előre is köszönöm!

A bejegyzés trackback címe:

https://tolgyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr9012718234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása