Egy tölgyfa élete

Egy tölgyfa élete

Dr. Dendrocopos

2022. május 05. - Quercus Robur

Kellemetlen látogatóm volt, amíg aludtam. Azt álmodtam, hogy hasogat az oldalam, aztán felébredtem, és a hasogató érzés megmaradt. Mintha valamit belém döftek volna. Például itt:

p4221001-egy.JPG 
Meg itt:

p4221002-egy-b.JPG 
Aztán itt is szúr rendesen:

p4221003-ketto.JPG 
De itt a legdurvább:

p4221000-harom.JPG 
Mire tippeltek, mi lehet ez?

Én dr. Dendrocopos-ra gyanakszom. Eddig csak hallomásból ismertem, de elég felemás a híre. Kiskoromban úgy tanultam, ő a doktor bácsi, aki meggyógyít, ha beteg vagyok. Ha lárvák furakodnak a kérgem alá, ő majd kioperálja.
Később aztán olyan véleményeket hallottam, hogy ő egy kontár, aki legalább annyiszor maga okozza a bajt, mint ahányszor orvosolja azt. Úgy rebesgetik, a műtét mindig sikerül, de a páciens néha meghal... A legvadabb pletykák szerint (bár ezt magam se tartom hihetőnek), néha olyat is tesz, hogy beköltözik a beteghez, elfoglal egy lakosztályt, és évekre ott marad a nyakán...

Na, de térjünk vissza a valósághoz. Amikor ősszel nyugovóra tértem, semmi baja nem volt a kérgemnek. Határozottan emlékszem, hogy nem voltak lárvák bennem, márpedig akkor már olyan hideg volt, hogy a rovarok feneke is befagyott. Szóval orvosi beavatkozásra nem volt szükségem. Most viszont rajtam vannak ezek a sérülések, és ezen keresztül bejuthatnának a testembe a kórokozók, kártevők. Igyekeznem kell begyógyítani a sebeket.

Nekem úgy tűnik, ez olyan orvoslás, ami maga idézi elő a betegséget... Állítólag a doki egyik kedvenc mondása így szól: "Állapíts meg bátran bármilyen bajt, előbb-utóbb majd csak beszerzi a beteg!"
 dr_bubo.jpg

süti beállítások módosítása