Egy tölgyfa élete

Egy tölgyfa élete

Nyári hó

2014. június 22. - Quercus Robur

A szomszédban lakó széncinege szerint egész télen nem volt annyi hó, mint amennyi mostanra összegyűlt az út szélén ebből a furcsa "nyári hóból":

nyari_ho-k.jpg

Hát furcsának furcsa, az már biztos, de a hóhoz nem sok köze van. A nyárfák aprócska magja utazik a hópihékhez hasonló "ejtőernyővel". Valóságos légi invázió zajlik május-júniusban. A számuk alapján azt lehetne gondolni, hogy világuralomra törnek, de valójában a magok legnagyobb része rövidesen elpusztul. Csak azoknak van esélye, amelyek napos, de kellően nedves talajfelszínre hullanak, és a gyengécske csíranövények még sokáig nagyon sérülékenyek maradnak. Kicsit olyan, mintha bugylibicskával felfegyverzett, éhes és szomjas légideszantosokat küldenének a harcba...

ejtoernyosok.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://tolgyfa.blog.hu/api/trackback/id/tr206397201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása